ivanhoe project
Slider

The Brief

The existing kitchen lacked storage, had an impractical overhang, and felt very enclosed with the cabinetry around the cooktop.

The new kitchen could be best described as sophisticated and has elevated the look and feel of the entire open planned living area now. The kitchen was designed with functionality and workflow in mind such as having a pull-out oil and spice drawer next to the cooktop and utilising the corner with a Hafele Revo unit for pots and pans allowing full access to a typically cluttered and hard to get to space. Blum heavy duty drawers were used throughout as well as a return cupboard for storage flexibility.

MintKitch_1_Mandall_Avenue_084-copy
Garro_Kitchen Before Photo.01
previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider
MintKitch_1_Mandall_Avenue_056-copy
8Ohqnb0w

Drawers were utilised in the pantry to increase its storage capacity and there was an allowance for the microwave so that it could be hidden. Dekton was specified for the benchtops for durability and the timber laminate gave the space warmth.

It was challenging to work to the existing footprint and ensure there was enough of a walkway between the bench and the structural timber column, whilst trying to achieve an overhang.

Other design features include the timber shadow line to accentuated the 12mm thin benchtop, vein matched splashbacks, bifold opening on corner overhead, gunmetal handles, an overhang for four stools and a feature range hood.

ask us a question

Contact us today to start bringing your new kitchen or bathroom project to life.

Our showrooms are located across Melbourne servicing all areas including Eastern, South Eastern, Western and Northern suburbs as well as Inner Melbourne.

Your nearest showroom: